Chili Sin Carne

Čo je Chili Con Carne? Zdá sa, že väčšina ľudí tento pokrm už vyskúšala alebo o ňom aspoň počula. Príbeh tohto mexického pokrmu je veľmi zaujímavý – názov pochádza zo Španielska, ale recept vznikol v Texase, ale je inšpirovaný Mexikom. Mätúce… komu teda patrí?

Texas vyhlásil chilli za svoje a dokonca z neho urobil oficiálny pokrm Texasu. Za vznikom receptu stojí myšlienka jedla, ktoré si ľudia na cestách mohli uvariť v kotlíku nad ohňom.

Pôvodný recept obsahuje mäso, ale náš recept na vegánsky Chilli Con Carne, známy tiež ako Chili Sin Carne (Chilli bez mäsa), je veľmi jednoduchý na prípravu rýchleho jedla alebo neformálnej večere pre priateľov a rodinu.

P.S Texaský chilli fanatici tvrdia, že pridávať do chilli fazuľu je nezákonne. Ale pretože toto je Chili Sin Carne, my bielkovinu navyše radi privítame a nebudeme sa za to ospravedlňovať!

Postup: NATURLI’ Shape ME! Mleté opečte na oleji, pridajte čili a rascu.

Čerstvú čili papričku nakrájajte a pridajte k fazuli (nezabudnite najskôr scediť vodu) a nakrájaným rajčinám. Pridajte zeleninový bujón a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Nechajte variť.

Podávajte s chlebom.

Tento jednoduchý a rýchly recept na Chilli Sin Carne skvele doplní aj váš veggie guláš. Ak máte trochu viac času, nechajte chilli v hrnci pomaly variť ešte 10 – 20 minút, pridá mu to viac chuti.

Návod na prípravu:

Naturli‘ Shame ME! Mleté opečte na oleji, pridajte chilli a rascu.

Čerstvú čili papričku nakrájajte a pridajte k fazuli (nezabudnite najskôr scediť vodu) a nakrájaným rajčinám. Pridáme zeleninový bujón a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Nechajte variť.

Podávajte s chlebom, margarínom, trochou čerstvej čili a petržlenovou vňaťou.

Tento jednoduchý a rýchly recept na Chilli Sin Carne výborne doplní aj váš vegánsky guláš. Oba recepty sú jednoduché a vhodné pre celú rodinu!